Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Vakantie" (87)

13 december 2018. Het is precies zeventig jaar en drie dagen na de geboorte van Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Broeierig heet, zo kon je de zomer van 2018 wel noemen. Marleen Dobbels, centrumleider van lokaal dienstencentrum De Wimilingen in Wommelgem en initiatiefnemer van het Rap op Sta

Vijf personen met een mentale beperking en hun ‘maat’ gingen onlangs samen op vakantie in het Hopperjeugdverblijf Merkenveld in Zedelgem.

Een groot vakantiefeest. Vieren dat duizenden mensen in Vlaanderen vakantie mogelijk maken voor elkaar. De kring nog groter maken. Vakantiedromen vangen.

‘Eens een keer alleen kunnen zijn. In je eigen gezelschap. Luisteren naar je binnenste. Naar wat je voelt. Je blijheid ervaren, je verdriet gewoon voelen.

In twee eerdere artikels stonden we met Kristof Lataire, coördinator van Menas, stil bij de betekenis van vakantie en de bijdrage die het religieuze erfgoed kan bieden aan de essentie

Het woord ‘vakantie’ is in haar wortels terug te brengen tot het Latijnse ‘vacans’ dat staat voor ‘wat vrij is’.

7 december 2017: het jaarlijkse Forum van Vakantieparticipatie barst los in de schouwburg van de Grote Post in Oostende. Bij de vierhonderd aanwezigen was ook Els.

‘Elk bedrijf heeft de vrije keuze om sociale doelstellingen na te streven, om voor maximalisatie te gaan niet alleen in termen van winst, maar van meerwaarde voor zoveel mogelijk mens

De directeur van het Reigersnest in St-Idesbald ziet het sociaal toerisme als een sector waarin de combinatie tussen winst en sociale meerwaarde bij uitstek gezocht en gemaakt wordt.

Pagina's

Copyright © 2019 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |