Overslaan en naar de inhoud gaan

Een klein wonder

In gesprek met Kurt Vangoidsenhoven | 27 maart 2020

‘Het gebeurde in een van de ruimtes in het vakantiecentrum waar we werken met dieren. We hadden die week mensen met dementie te gast. Zij waren hier met hun woonzorgcentrum op vakantie. Een oude dame kreeg een konijn op schoot. Ze aaide het dier heel voorzichtig. Ineens begon ze zachtjes te zingen. Een liedje in het Duits. De begeleidster die haar al jaren kende, kon haar ogen en oren niet geloven. Ze wist dat de vrouw was opgegroeid in Duitsland maar had haar in al die jaren nog nooit een woord horen zeggen. Een kippenvel-moment. De begeleidster was helemaal ontroerd. De oude dame zong en zong, het ene Duitse lied na het andere.’

 

Headerfoto: Dieter_G via Pixabay 

In gesprek met

Dit moment bleek plakken bij Kurt Vangoidsenhoven. Hij staat in voor onderhoud en begeleiding bij De Kleppe in Everbeek. De Kleppe is een vakantiecentrum waar iedereen terecht kan, ook kwetsbare mensen, personen met een mentale of fysieke beperking, mensen in armoede, mensen met autisme en personen met een bijzondere hulpvraag. Er zijn zorgmiddelen ter beschikking en er is ook een werking met dieren en een belevingstuin. De Kleppe kreeg als eerste vakantiecentrum in Vlaanderen het Autismevriendelijk label van Autisme Centraal.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 27 maart 2020 in de categorie Vakantie.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2023 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |