Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Toegankelijkheid" (31)

Het feit dat reizen in deze tijden minder vanzelfsprekend is geworden, houdt ons niet tegen om erover te dromen.

Het was januari.

Allemaal dromen we van vakantie. Voor veel mensen met een beperking zijn de voorbije coronamaanden extra beproevend geweest. Routines vielen weg.

‘Ik was nog dagenlang ondersteboven van de warme uitwisselingen die ik beleefde.’ Anneke Vliegen blikt maanden later terug op het jaarlijkse forum van Iedereen Verdient Vakantie.

Op haar zevende zwom ze al met dolfijnen in Florida. Later deed ze haar stage sociaal-cultureel werk in het Afrikaanse Benin.

‘Sluit mensen met dementie niet op,’ zegt Elena de Ru, ‘maar doe precies het tegenovergestelde: trek er samen met hen op uit.’ Elena’s man Niek leed aan dementie.

Wat hebben mensen met een beperking nodig om voluit op vakantie te kunnen? Hilde Gyselinck kreeg deze vraag zo’n drie jaar geleden voorgeschoteld.

‘In een ideale wereld ervaren mensen geen drempels in hun vrijetijdsbeleving.’ Helder. Silke Vanspauwen is coördinator van

In Vlaams-Brabant overtuigt de provincie toeristische ondernemers om zich aan te sluiten bij het netwerk van Iedereen Verdient Vakantie.

In de centrale hal van het Rubenianum in Antwerpen gonst het dat het lieve lust is. Zo’n honderdtal mensen wisselen, met een broodje op de hand, ervaringen uit.

Pagina's

Copyright © 2020 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |