Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Toegankelijkheid" (24)

‘In een ideale wereld ervaren mensen geen drempels in hun vrijetijdsbeleving.’ Helder. Silke Vanspauwen is coördinator van

In Vlaams-Brabant overtuigt de provincie toeristische ondernemers om zich aan te sluiten bij het netwerk van Iedereen Verdient Vakantie.

In de centrale hal van het Rubenianum in Antwerpen gonst het dat het lieve lust is. Zo’n honderdtal mensen wisselen, met een broodje op de hand, ervaringen uit.

‘Het is juni 2018. Ik ben zo dicht bij de zee dat ik het zoute water kan aanraken. Ik zit op een rolwagen met strandwaardige dikke banden.

De Oostendse vrijetijds- en vakantieorganisator voor mensen met een verstandelijke beperking Briek vzw bestaat net twee jaar.

Twee jaar geleden ontmoetten we John Impens en Ingrid Van Uffelen.

De Stroom is een Kortrijkse vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking. Hun zomer staat in het teken van reizen.

Niet alle mensen trekken zonder verpinken de deur achter zich dicht, om zich dan met volle overgave in een groep te gooien en daar in een minimum van tijd hun eigen plek te vinden.

‘Reizen is een passie, een kunst. Reizen maakt je groter en sterker’, zegt Jenny die onlangs met haar dochter Kenia bezocht. Jenny heeft multiple sclerose en is rolstoelgebruiker.

Met z’n 450 zijn ze, de toeristische gidsen in Brugge. 450 bevlogen mensen die elk jaar vier miljoen mensen welkom heten in hun stad. We spreken met twee van hen.

Pagina's

Copyright © 2019 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |