Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: De toekomst is inclusief

In gesprek met Carla Borgmans en Jannes Hellemans | 23 november 2020

Het feit dat reizen in deze tijden minder vanzelfsprekend is geworden, houdt ons niet tegen om erover te dromen. Want wat is er meer heilzaam dan andere streken verkennen, nieuwe mensen ontmoeten en welgekomen rust ervaren tijdens vakantiedagen. Heel wat mensen trekken er als vrijwilliger op uit tijdens de verlofdagen. Zij helpen op die manier vakantiedromen van anderen waar te maken. 

Verhalenmaker Eva De Groote trok naar Karavaan vzw, een jongerenorganisatie die vrijwilligers opleidt om duurzame en avontuurlijke reizen te begeleiden. Karavaan werkt daarvoor nauw samen met reisorganisator Joker. Daarnaast zetten ze sterk in op inclusieve reizen voor jongeren met een beperking.

Luister mee naar het verhaal van Carla, verantwoordelijk voor de reiswerking en inclusieve projecten bij Karavaan, en Jannes, begeleider van de inclusieve reis naar Burgos in Spanje.

Iedereen Verdient Vakantie · Luisterverhaal - De toekomst is inclusief
Jannes en Carla

In gesprek met

Carla Borgmans begon ooit als vrijwilliger bij Karavaan, vandaag is ze verantwoordelijk voor de reiswerking. Ze zorgt ervoor voor dat er een goede match is tussen de reis en de reisbegeleider en dat de begeleiders goed ondersteund worden. Daarnaast ontwikkelt ze de inclusieve projecten bij Karavaan. 

Jannes Hellemans liep in 2019 vier maanden stage bij Karavaan in het kader van zijn opleiding sociaal-cultureel werk. Hij begeleidde er een internationale inclusieve reis, een uitwisseling tussen België en Spanje. Vandaag is hij aan de slag bij Decathlon.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 23 november 2020 in de categorie Toegankelijkheid.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |