Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: Dromen van vakantie en verbondenheid

In gesprek met Tine De Baets & Mieke Deblaere | 7 juli 2020

Allemaal dromen we van vakantie. Voor veel mensen met een beperking zijn de voorbije coronamaanden extra beproevend geweest. Routines vielen weg. Heel wat drempels kwamen nog wat hoger te liggen dan anders. Ook wat vakantie betreft. Nochtans is eropuit trekken en even alle zorgen opzij zetten, net nu in deze tijd, broodnodig. Als een medicijn is het. De helende kracht van de natuur ervaren, plezier beleven en - misschien nog meest van al - je verbonden voelen.

Tine klimt
 

Verhalenmaker Eva De Groote praatte met een enthousiaste vakantieganger en een vrijwilliger die vakantie mogelijk maakt. Ze kennen elkaar van de klimvakanties van De Stroom in Kortrijk, een vrijetijds- en vormingsdienst voor mensen met een beperking.

Luister hier: 

Iedereen Verdient Vakantie ยท Dromen van Vakantie
Biofoto Tine en Mieke

In gesprek met

Tine De Baets is een sportieve dame, ze kiest jaarlijks dan ook heel bewust voor de klimvakantie van De Stroom. Daarnaast voetbalt ze ook, ze trok eerder al mee op wedstrijd voor de Special Olympics. Tine werkt in een beschutte werkplaats waar ze bedrading maakt voor Daikin en Vaillant. 

Mieke Deblaere begeleidt samen met haar partner Jeroen Marijsse de jaarlijkse klimvakanties van De Stroom. Door het zeldzame Ehlers Danloss Syndroom heeft ze haar professionele leven moeten staken. Ze ontwikkelde een passie voor reizen, klimmen en mensen begeleiden. 

Dit verhaal werd gepubliceerd op 7 juli 2020 in de categorie Toegankelijkheid.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |