Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons kind kon zien!

In gesprek met Jean Vliegen | 3 juli 2020

“We waren in de zoo van Planckendael. Onze zoon Anton was ongeveer anderhalf. Ik zie hem nog zitten op de schoot van mijn vrouw, met zijn brilletje op. We wisten dat hij omwille van zijn visuele beperking niet veel kon zien. Het was ons op dat moment nog niet helemaal duidelijk welke vormen en kleuren hij wel kon onderscheiden.

Daar in Planckendael stonden we oog in oog met een rode wasbeer. Ineens gingen die armpjes en beentjes de hoogte in en kraaide ons zoontje het uit. Hij zag ‘m, de wasbeer! De opwinding op zijn gezicht was onvergetelijk. De vreugde van mijn vrouw op dat moment vergeet ik nooit. Het was een klein moment van groot geluk.”

Jean Vliegen vertelt over zijn magisch moment tijdens een onvergetelijke dag in Planckendael. 

Foto: Unsplash - Alistair MacRobert
Biofoto Jean Vliegen

In gesprek met

Jean Vliegen is partner van Anneke en vader van Anton. Beiden leven met het syndroom van Ehlers-Danlos, een ziekte die het bindweefsel aantast. Zoon Anton heeft ook een visuele beperking. Via Iedereen Verdient Vakantie beleefden ze samen een onvergetelijke dag in Zoo Planckendael.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 3 juli 2020 in de categorie Voor het eerst.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |