Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Voor het eerst" (21)

Een vakantieplaatje. Niet van iemand die in Vlaanderen op vakantie is. Wel van iemand die hoopt er zijn thuis te kunnen van maken.

‘Iedereen heeft recht op zorgeloosheid’, zegt Gianni Canu, educatief medewerker bij Internationaal Comité vzw in Vlaams Brabant.

Hij was nog maar een dikke maand bij ons.

Van betekenis kunnen zijn voor een gezin. Wanneer je na jaren van mensen die je hebt begeleid hoort dat het goed met hen gaat.

Een geluk bij een ongeluk. Dat was de zomer van 2020 voor Saida Benaissati. De annulering van de jaarlijkse gezinsreis naar Marokko liet ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

“We waren in de zoo van Planckendael. Onze zoon Anton was ongeveer anderhalf. Ik zie hem nog zitten op de schoot van mijn vrouw, met zijn brilletje op.

‘Toen alles voorbij was, kwamen de vredesstoeten.  Op de radio hoorden we dat het voorbij was, alle verenigingen kwamen weer buiten, het mocht allemaal mooi én groot én feestelij

Iedereen Verdient Vakantie werkte in 2019 mee aan het grote Stilte Onderzoek (*). Meer dan duizend Vlamingen beantwoordden vragen over hun stilte-ervaringen. Wat blijkt?

Vakantie kan zuurstof en ontspanning brengen. Maar vakantie kan ook een uitgelezen kans zijn om iets nieuws te proberen en je grenzen te verleggen.

Verbind je Verhaal is een voortdurend groeiende verzameling van verhalen over de weldaad van vakantie. Verhalen van mensen die vakantie beleven.

Pagina's

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |