Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuiskomen

In gesprek met Zakaria Sallout | 23 augustus 2021

Een vakantieplaatje. Niet van iemand die in Vlaanderen op vakantie is. Wel van iemand die hoopt er zijn thuis te kunnen van maken. Iemand die voor het eerst sinds heel lang een vakantiegevoel had op een avond in de herfst.

Het is laat op de avond. Ik zit op een prachtig plein in de stad.
De straatlantaarns branden. Het is hier zo rustig en kalm. Vredig.
De gebouwen zijn een plezier om naar te kijken, een lust voor het oog.
Het is gewoon prachtig hier.
Op de banken zitten mensen. Ze keuvelen en lachen. Ze zijn tevreden.
Ik ben ook tevreden. Mijn hart komt tot rust.

Zakaria

In gesprek met

Zakaria Sallout (28) vertelt over een moment dat hem erg is bijgebleven van toen hij nog niet zo lang in Belgiƫ was. Hij groeide op in Gaza, in een voortdurende conflictsituatie. Drinkwater was er kostbaar goed. De elektriciteit werkte doorgaans tussen de vier en de zes uren per dag. Het huis waarin Zakaria woonde werd meermaals gebombardeerd. Verschillende van zijn vrienden kwamen om. Drie jaar geleden vluchtte Zakaria naar Belgiƫ waar hij nu hoopt een nieuw leven op te bouwen. In afwachting van zijn asielprocedure woont hij in Linkeroever, het opvangcentrum van het Rode Kruis in Antwerpen.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 23 augustus 2021 in de categorie Voor het eerst.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |