Overslaan en naar de inhoud gaan

Magische handen in Portugal

In gesprek met Flore Martens | 6 oktober 2020

Het was januari.

We hadden alle drie wat tijd vrij. Een van onze vriendinnen studeerde in Portugal en we besloten om haar te gaan bezoeken. In die kille januarimaand, waar de meeste van onze vrienden examens hadden of moesten werken, konden wij een week op reis! We bezochten Lissabon en Porto. Vooral Porto met zijn slingerende straatjes en de onvergetelijke waterkant langs de Douro rivier, grifte zich in mijn hart. Evident met mijn rolstoel was het niet. De steile hellingen waren een uitdaging. Voor mij maar ook voor mijn vriendinnen, die mij met mijn rolstoel meer dan een keer hijgend en zwetend de charmante straatjes opduwden. 

En toen kwam de vertrekdag.

We moesten in Lissabon de metro naar de luchthaven nemen, we zaten een beetje krap in tijd. Verdorie! De lift naar het ondergronds perron deed het niet. Wat nu? Straks misten we nog onze vlucht. Ineens verschenen er een paar jonge Portugezen, ook spurtend om de metro te halen. Zonder een woord te wisselen ontstond er een team van Belgen en Portugezen en werd ik met rolstoel en al de trappen af gedragen.

Niet veel later zaten we op het vliegtuig.

We lachten en genoten na van onze mooie reis. En vooral van dat moment waarop er plots potige locals verschenen die zonder poespas deden wat er gedaan moest worden.

 
Flore Martens

In gesprek met

Flore Martens studeerde hotelmanagement en toerisme- en recreatiemanagement. De kriebel voor reizen en toerisme deed ze op toen ze als kind tijdens de gezinsreizen haar ogen uitkeek op het reilen en zeilen in hotels en vakantieverblijven. Flore lijdt aan de ziekte van HMSN waardoor haar zenuwen zijn aangetast en ze weinig fysieke kracht heeft en moeite met fijne motoriek. Ze verplaatst zich in een rolstoel met een aandrijfwiel. Flore is net afgestudeerd en is volop op zoek naar een job.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 6 oktober 2020 in de categorie Toegankelijkheid.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |