Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Budget" (12)

Er was een jongen en hij wou op ponykamp. Ik boekte een kamp voor hem. Ik bekeek met hem wat hij nodig had en wat hij zelf niet had.

Al Minara betekent vuurtoren. Zestien jaar geleden startte Cindy Raes vanuit haar woonkamer een werking met kookworkshops en liefdadigheidsprojecten.

Het Kiel in Antwerpen. In een van de ruimtes van het buurtsecretariaat is het een gegons van jewelste. Hier houdt men op dinsdagvoormiddag een Rap op Stap kantoor open.

Vijf jaar al zoek ik mensen op om te luisteren naar verhalen over vakantie. Over hoe vakantie levens verandert en hoe Vlaamse ondernemers en sociale organisaties het recht op vak

Vakantie is een recht. We horen het keer op keer van hulpverleners en geëngageerde toeristische professionals. Wie in armoede leeft zegt dat ook, al is dat vaak met enige aarzeling.

Als ik zeg ‘armoedebestrijding’, waaraan denk je dan? ‘Werk’: evident. ‘Onderwijs’: uiteraard. ‘Wonen’: absoluut.

‘Ons Kookboek’. Traditionele keukenbijbel, toeverlaat voor onervaren en ervaren gezinskoks. Zeg je KVLV, dan zeg je ‘Ons Kookboek’.

We mogen niet onderschatten hoe diep mensen in armoede verzeild kunnen raken, en hoe intens hen dat naar de rand van de samenleving drukt.

Hoe welkom, welverdiend en nodig die enkele dagen vakantie ook zijn, voor mensen in armoede gaat aan de beslissing ‘we gaan!’ veel wikken en wegen vooraf.

Goed nieuws voor mensen in armoede die Gent willen bezoeken: vanaf 1 januari 2016 worden overnachtingen die via Vakantieparticipatie geboekt worden, vrijgesteld van citytaks.

Pagina's

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |