Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Jongeren" (43)

‘Het is én-én: we combineren heel budgetvriendelijke activiteiten met bijzondere plekken uit het aanbod van Iedereen Verdient Vakantie.

‘Veel mensen zien en benoemen het nu: het gaat niet goed met onze jongeren. Je kan dan twee dingen doen. Dat blijven zeggen.

‘Ik wist niet dat fysiek en sociaal contact zo belangrijk was. Dat heb ik geleerd doordat het niet meer kon. De meisjesgroep van De Palmboom kwam als geroepen.

De temperatuur stijgt in de hangar van Betonne Jeugd, de jeugdwelzijnsorganisatie in Sint Andries in Antwerpen.

‘Ik ben écht fier op jullie’.

Samen op avontuur. Samen kamperen. Samen even weg van alles. Met elk een taak leiden de jongeren het kamp in goede banen. Samen chillen, samen drempels overwinnen.

Dat ze de deur van de praktijk zou openlaten zodat ik dadelijk naar boven kon lopen.  Ze zou  daar al op me wachten. Mét een thermos koffie.

Edward, Zjef en Koen, drie jongens van 13 en 14 jaar, wonen in De Kere, een begeleidingstehuis van vzw Blij leven (MFC Meetjesland) in Kaprijke.

Te midden alle verstoringen van relaties tussen mensen, houdt de goedheid stand.

‘Als er één ding is dat de maatschappij kan genezen, dan is het de sociale afstand verkleinen’, zegt Luc De Backer van de Gooikenshoeve in Evergem.

Pagina's

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |