Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantie is... vrijheid durven nemen

In gesprek met Julienne (Jenneke) Bos | 17 januari 2017

Julienne Bos, Jenneke voor de vrienden, moet elke twee dagen naar de nierdialyse. Vakantie lijkt dan - op 't eerste gezicht – haast onmogelijk. Tenzij je creatief bent natuurlijk, en hulp durft vragen. 'Want ziekenhuizen zijn overal’ zegt Jenneke.

Of de vakantie nu richting onze Belgische kust of zelfs naar Spanje gaat: overal is wel een dialysecentrum in de buurt. ‘Durven, dat is alles wat nodig is’, zegt Jenneke. De stap zetten, afspraken maken en je dan gewoon smijten in het onbekende. En, zegt ze nog: ‘Die dialyse op vakantie, in een ander ziekenhuis, dat voelt eigenlijk ook wel als verlof voor mij.’

Videoverhaal

Jenneke bracht haar verhaal onder woorden en zocht passende beelden uit. Ze hoopt dat haar getuigenis anderen inspireert om voorbij hun grenzen te durven denken. Want vakantie is nodig, voor iedereen.

 

Over de videoverhalen
Jenneke ging samen met Hilde, Fanny, Claudine, Dirk, Rita, Carine, Marleen en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk alvast:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’

Julienne Bos

In gesprek met

Julienne Bos, Jenneke voor de vrienden woont in Hasselt. Ze is actief in De Brug, de Hasseltse vereniging waar armen het woord nemen. Julienne is nierpatiënt en gepassioneerd door reizen met de vrienden van De Brug.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 17 januari 2017 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |