Overslaan en naar de inhoud gaan

Vakantie is... oefenen in niet moeten

In gesprek met Carine Pijkels | 23 februari 2017

‘Soms is het chaos in mijn hoofd’, vertelt Carine Pijkels. Carine heeft autisme. Regelmatige momenten van therapie bij de kine en de psycholoog helpen om haar leven op de rails te houden. Carine en haar man Patrick kunnen intens genieten van uitstapjes en korte vakanties. Als die tenminste zorgvuldig gepland en voorbereid zijn, want Carine heeft structuur en houvast nodig.  En als dat allemaal goed zit, wordt vakantie een oefening in niet-moeten. Een tijd om zichzelf telkens opnieuw te ontdekken.

Vakantie betekent voor Carine een tijd van oefenen in loslaten van alles wat moet. ‘Op vakantie ontdek ik mezelf steeds weer’, zegt ze. Carine schreef haar ervaring neer in een verhaal, zocht er passende foto’s bij en sprak haar tekst in. In onderstaande video getuigt ze over de betekenis die vakantie in haar leven heeft.

 

Over de videoverhalen
Carine ging samen met Fanny, Jenneke, Claudine, Dirk, Rita, Marleen, Hilde en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk alvast:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Vakantie is vrijheid durven nemen'
'Met niets heb je heel veel'
'Vakantie is mogelijkheden zoeken'
'Vakantie is mijn natuurmedicament'
'Goede stilte, slechte stilte'

 

 

Carine Pijkels

In gesprek met

Carine Pijkels woont in Sint-Niklaas. Ze is getrouwd met Patrick Van Bogaert. Allebei zijn ze vrijwilliger bij Zigzag, Huis voor Ontmoeting in de Geestelijke Gezondheidszorg. Carine heeft autisme, en zet zich in voor lotgenoten via de Vlaamse Vereniging voor Autisme, waar ze regioverantwoordelijke is. 

Dit verhaal werd gepubliceerd op 23 februari 2017 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |