Overslaan en naar de inhoud gaan

Traag

In gesprek met Lore Moons | 8 januari 2019

Voor Lore en Jef

trage bus
trage dag
trage nacht
daarna zacht
rug in ’t gras
warme zon
dit is het
accordeon

weinig woorden
veel verhaal
ademruimte
ademkracht
nagedacht
rust gevonden
onverwacht

beter kijken
op je rug
op de brug
vliegensvlug
vriendschap voelen
laag na laag
tijd voor traag

anders kijken
anders luist’ren
tijd stil zetten
klanken volgen

muziek
uniek
magique

elke dag
alles mag
ongedwongen
uitgezongen
uitgesponnen
uitgeblust

uitgerust

Lore Moons

In gesprek met

Lore Moons (22) studeert agogiek aan de VUB. Naast de andere, wil ze ook graag zichzelf goed leren kennen. Op reis is daar tijd voor. Lore reist liefst ongedwongen: voor haar geen checklists van af te vinken highlights in de stad. “Gewoon vertrekken en zien waar ik kom!”
Dichter bij huis reist ze graag door haar hoofd. Als ze naar muziek luistert, doet ze dat zeer bewust. De stukken van Jef Neve brengen haar op veel plekken waar ze anders niet komt. Soms zijn die plekken ook ‘gewoon’ gevoelens.
De zomer van 2018 bracht haar na een busrit van 30 uren naar Zweden. Toen ze daar op haar rug in het gras lag, wist ze het zeker: “dit is het!”. Ze hoopt dan ook het gevoel van dàt moment meer in het leven van elke dag te krijgen.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 8 januari 2019 in de categorie Jongeren.

Stijn Dujardin

Neergepend door

Stijn Dujardin werkt op de dienst communicatie van de stad Diksmuide. Hij is de trotse papa twee dochters S en D die hij razendsnel ziet veranderen. Hij herkent zichzelf in de deugnieterij van zijn zoon O. Deze Westhoekman is constant op zoek naar verbinding en is gek op verhalen, picon en zijn madam. Samen met haar geniet hij vooral van verdwalen in een vreemde stad en verrast worden door wat er om het hoekje te vinden is.

Copyright © 2022 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |