Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor het eerst...

In gesprek met Emmy Vander Vloet | 18 september 2018

Iedereen Verdient Vakantie droomde ervan Stemmen te betrekken in het netwerk. Stemmen, die hun eigen verhaal brengen tijdens de opening van een Rap op stap kantoor,  infosessies, ontmoetingen en inspiratiedagen. Omdat een authentieke Stem zoveel luider klinkt en zoveel meer indruk maakt. Drie dagen lang werkten een tiental Stemmen aan hun verhaal om het vertelwaardig te maken en oefenden ze in vertelvaardigheid. Hier is het verhaal van Stem Emmy.

"Ik ben Emmy en ik ben voor het eerst op vakantie. Op 72-jarige leeftijd. Vakantie, dat is geleden van in mijn kindertijd. En nu maak ik zoveel dingen voor de eerste keer mee.

Voor het eerst alleen met de trein…

Mijn nicht heeft vijftien jaar lang gevraagd aan mij ‘Kom toch af naar De Haan’. Ik durfde niet alleen de trein te nemen. En nu vroeg Carine van Iedereen Verdient Vakantie mij. Ik heb zoveel vertrouwen in haar. Ik had goede hoop. Ze zou me opwachten aan het station. Ook mijn dochter zei: ‘Ma, ge moet dit doen!’ Ik heb het gedaan! Alleen op de trein. In Oostende stond Carine op me te wachten.

Carine Geboers en Emmy Vander Vloet

Carine Geboers (Vakantieparticipatie) en Emmy in Oostende.

 

Voor het eerst op het strand…

Vroeger ben ik met de kinderen wel eens aan de zee geweest. Ik bleef op de dijk. Op een bankje. Ergens overnachten, dat ging niet. Mijn zoon zou alles op stelten gezet hebben. Ik wilde ook niet dat ze hem zouden uitlachen. Mijn zoon is anders. Hij is geboren met een handicap.

Voor de eerste keer met mijn voeten in de zee…

Moed, dankzij de aanmoedigingen van mijn reisgezelschap. Schoenen uit, broek omhoog gerold. Het zand kriebelt aan mijn voeten. Het zeewater spoelt het oude zand weg en brengt weer nieuw zand aan. Heerlijk! Ik raap zoveel mooie schelpjes, ook voor de eerste keer in mijn leven.

Emmy met schelpen

Emmy: 'Ik raap schelpen, voor het eerst in mijn leven.'

 

Ik kan het niet.
Ik kon het niet.
Deze drie dagen op vakantie heb ik geleerd dat ik het wel kan.

Ik kende niemand in ons reisgezelschap.
Nu ken ik iedereen.
Ik besef dat ik eigenlijk wel snel contact leg met mensen.

Ik voel me herboren.
De spanning is weg.
Ik ben een nieuw mens.

Emmy Vander Vloet

In gesprek met

Emmy Vander Vloet (72) woont in Sinaaï en is mama van Debbie en Dirk. Ze is jaren vrijwilligster geweest bij het Rap op stapkantoor van Sint-Niklaas waar ze andere mensen met een beperkt budget een leuke vakantie bezorgde. Nu ging ze zelf voor een eerste keer op vakantie.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 18 september 2018 in de categorie Voor het eerst.

Carine Geboers

Neergepend door

Carine Geboers werkt bij Steunpunt Vakantieparticipatie als netwerkverbinder voor Iedereen Verdient Vakantie. Tijdens de vele ontmoetingen overal in Vlaanderen is zij steeds verrast door de mooie verhalen van moedige mensen. Daardoor ontstond nog meer de goesting om naar de pen te grijpen.

Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2023 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |