Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: Wij doen aan cultuur, wij zijn de stad

In gesprek met Marijke Wienen | 20 oktober 2020

Cultuur beleven is in deze coronatijd een stuk minder evident dan anders. En heel wat mensen ondervonden sowieso al drempels om naar het museum te trekken, een concert mee te pikken of een theatervoorstelling mee te maken. Nochtans is het beleven van cultuur van onschatbare waarde. Niet alleen om eens je gedachten te verzetten maar ook om te dromen van dingen die je graag anders wil zien en om je deel te voelen van de samenleving. 

Verhalenmaker Eva De Groote trok naar het Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Ze ontdekte er hoe het verleden het heden kan bestuiven. En hoe een museum mensen kansen kan geven om hun stad mee vorm te geven. 

Iedereen Verdient Vakantie · Luisterverhaal: "Wij doen aan cultuur, wij zijn de stad"

In gesprek met

Marijke Wienen is verbonden aan het Museum Hof van Busleyden in de afdeling communicatie en publieksbemiddeling. Ze is expert participatie en werkt ondersteuningsinitiatieven uit om mensen met kwetsbare achtergronden een plek te geven in de werking van het museum. 

Dit verhaal werd gepubliceerd op 20 oktober 2020 in de categorie Cultuur.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |