Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: Van frisse speelpleinwerking tot warme buurt

In gesprek met Anne, Mathias, Silke en Samuel | 8 juni 2021

Sommige mensen hebben het talent om andere mensen met elkaar te verbinden en op die manier een hele buurt te doen bloeien. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Met heel veel babbeltjes zo blijkt, en ook een stevige portie positiviteit en een wijd open vizier. 

Verhalenmaker Eva De Groote trok naar Overpoort, een wijk in Geraardsbergen, en ontdekte hoe het enthousiasme van een paar mensen uit drie verschillende generaties, een hele buurt doet zinderen én inspiratie brengt om er op uit te trekken.

Iedereen Verdient Vakantie · Luisterverhaal: Van frisse speelpleinwerking tot warme buurt

In gesprek met

Anne Fonteyne is opgeleid als ervaringsdeskundige kansarmoede en sociale uitsluiting, ze is de drijvende kracht van de speelpleinwerking en andere verbindende activiteiten in Overpoort. 

Mathias en Silke Maes zijn broer en zus, ze zijn opgegroeid in de wijk zonder dat er veel kansen voor hen waren om zich uit te leven. Vandaag zijn ze monitor op de speelpleinwerking en maken ze spelplezier mogelijk voor de nieuwe generatie van kinderen uit de buurt.

Samuel Vileyn is buurtopbouwwerker bij Uit de marge vzw in Geraardsbergen en maakte mee de speelpleinwerking mogelijk. Voor komende zomer plant hij een workshop ‘bushcrafting’, overleven in het wild, op vraag van de jongeren in de buurt. Eerder lokte hij de jongeren ook al op daguitstap naar de Ardennen. 

Dit verhaal werd gepubliceerd op 8 juni 2021 in de categorie Sport en spel.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |