Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: Van digitale reizen naar levensechte uitstappen

In gesprek met Reizen Malem | 29 maart 2021

Niet bij de pakken blijven zitten, creatieve oplossingen zoeken, flexibel zijn. Het werd het voorbije jaar meer dan ooit van ons gevraagd. Soms tonen zich daarbij ook onverwacht nieuwe paden. Dat was bijvoorbeeld het geval voor kunstenaar Koen Vromman. Toen hij in een wijk een kunstenproject wilde opzetten, stelde hij vast dat het vooral de kinderen waren die stonden te springen om mee te werken. En toen die kinderen door de pandemie weinig vakantiekansen bleken te hebben, opende hij prompt een virtueel reisbureau.

posters reisbureau Malem tentoonstelling
 

Verhalenmaker Eva De Groote trok naar Malem, een wijk aan de rand van Gent. Ze sprak met Koen Vromman over het initiatief Reizen Malem, en hoe dat leidde tot nieuwe plannen voor de buurt.

Iedereen Verdient Vakantie ยท Van digitale reizen naar levensechte uitstappen, Reizen Malem
Reizen Malem

In gesprek met

Koen Vromman is video- en animatiekunstenaar. Vijf jaar geleden zette hij Malem street-Art Project op, een jaarlijks straatkunstproject in Malem. Hij ontdekte dat de kinderen van de wijk enthousiaste deelnemers waren en ging zijn activiteiten meer en meer op hen richten. In de coronazomer van 2020 opende hij het virtueel reisbureau Reizen Malem. Vandaag onderzoekt hij of hij een permanente werking kan ontwikkelen voor de buurt, onder meer met uitstappen.  

Yasmina en haar twee broers Yusri en Fatih vormen samen een drieling. Ze wonen in de wijk Malem en zijn enthousiaste deelnemers aan de kunstprojecten in de buurt. Vorige zomer gingen ze virtueel op reis met Reizen Malem naar onder meer Washington en New York. In het najaar volgden er ook levensechte uitstappen dankzij Iedereen Verdient Vakantie.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 29 maart 2021 in de categorie Sport en spel.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |