Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL: Op uitstap gaan en herademen

In gesprek met Lisa, Zara, Gustavo en Cesar | 2 juli 2021

Op uitstap trekken! Het betekent samen zijn, nieuwe dingen ontdekken en plezier maken. Maar wat betekent het als je je land hebt ontvlucht? Omdat er oorlog heerst bijvoorbeeld of omdat je er niet veilig was omwille van je geaardheid.

Verhalenmaker Eva De Groote trok naar Linkeroever, een opvangcentrum van Rode Kruis Vlaanderen voor mensen die in een asielprocedure zitten. Ze sprak er met een begeleider, een stagiaire en een bewoner.  Luister je mee?

Iedereen Verdient Vakantie · Luisterverhaal: Op uitstap gaan en herademen
Gustavo en Cesar

In gesprek met

Lisa Van Kerckhoven werkt sinds 2,5 jaar als begeleider in Opvangcentrum Linkeroever van Rode Kruis Vlaanderen. Eerder was het haar taak om mensen bij te staan in hun procedure. Vandaag is ze vooral bezig met het begeleiden van de kinderen en ook met sport, cultuur en vrije tijd.

Zara heeft in het voorjaar van 2021 vier maanden stage gelopen in het opvangcentrum. Op dit moment is ze er aan de slag in een vakantiejob. Ze is onder andere verantwoordelijk voor het activiteitenloket.

Gustavo Espitia komt uit Colombia. Hij werkte er in de gezondheidssector. Omwille van zijn geaardheid zagen hij en zijn partner Cesar zich genoodzaakt om hun land te ontvluchten. Gustavo en Cesar hopen in België een leven te kunnen uitbouwen.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 2 juli 2021 in de categorie Vrije tijd.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2023 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |