Overslaan en naar de inhoud gaan

Luisterverhaal: “Voor mensen uit de Kempen is staycation écht vakantie”

In gesprek met Anja Nijs, Marleen Vandecraen en Petra Beyens | 1 september 2020

Kom, zet je even rustig neer en ga in gedachten mee op reis naar Mooi Mol. Storyweaver Karin Vannuffelen trok op ontdekking in haar eigen gemeente. Ze maakte er een luisterverhaal van, zodat jij vanuit je luie stoel achter een tipje van de Molse sluier kunt kijken. Samen met Karin spring je binnen bij de gemeentelijke toeristische dienst. Naast haar zit je op de eerste rij voor een hartelijk gesprek met diensthoofd Anja Nijs. Je vervolgt, zij aan zij met Karin, de weg naar het lokale Rap op Stap kantoor, waar je Marleen Vandecraen ontmoet. Als vrijwilliger van het eerste uur weet Marleen je alles te vertellen over ze het recht op vakantie waarmaken voor mensen met een beperkt inkomen. Tenslotte stap je binnen bij ‘Ons Huis’, de Molse vereniging waar mensen in armoede elkaar ontmoeten en netwerk vormen. Op de koffie bij coördinator Petra Beyens ontdek je waarom dat recht op vakantie zo belangrijk is voor mensen in armoede. Een verhaal over uitkijken naar een daguitstap of gezinsvakantie. Over de broodnodige quality-time die gezinnen in armoede tijdens een vakantie ervaren. Over opladen en ontdekken dat je wereld groter is dan je dacht.

Geniet van het verhaal dat Karin voor jou samenstelde. Geniet van je denkbeeldige reis naar Mol. En wie weet begint het ook bij jou te kriebelen. In Mol ben je – dat hoor je in elk gesprek in dit luisterverhaal - meer dan welkom.

Iedereen Verdient Vakantie · Luisterverhaal: "Voor mensen uit de Kempen is staycation écht vakantie”
icoon geen foto

In gesprek met

Anja Nijs is diensthoofd van de gemeentelijke dienst toerisme in Mol. Zin in een bezoek aan Mol? Dan begint hier je bezoek.

Marleen Vandecraen is vrijwilliger bij het Molse Rap op Stap kantoor. Inwoners van Mol die moeten leven met een laag inkomen, kunnen er terecht voor informatie, begeleiding en aanvragen van vakanties en daguitstappen. Waar en wanneer je er terecht kunt, vind je hier.

Petra Beyens coördineert de werking van ‘Ons huis’, een vereniging waar armen het woord nemen.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 1 september 2020 in de categorie Vrije tijd.

Karin Vannuffelen

Neergepend door

Karin woont in Mol, met haar man Bob en twee studerende kinderen. Ze houdt van échte gesprekken en raakt enthousiast over ontroerende verhalen uit het dagelijkse leven. Ze heeft een boon voor mensen die nieuwsgierig hun weg in het leven zoeken, net zoals zij dat zelf doet. Haar gevoelige kant doet haar ernaar verlangen om verhalen en tastbare herinneringen uit het leven van mensen zichtbaar te maken. Als Storyweaver maakt ze deze droom waar. Ze maakt ook podcasts onder de naam Memoristoria.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |