Overslaan en naar de inhoud gaan

digitaal verhaal: Vakantie is... mijn natuurmedicament

In gesprek met Claudine Strijbol | 16 februari 2017

Opgaan in het moment, vol overgave leven in het ‘nu’. Dat is vakantie! Vakantie verzacht, geneest, zet pijn voor even aan de kant en het volle leven in het midden. ‘Als ik op vakantie ben, dan leef ik me uit. Dan voel ik me vrij! Dan ben ik helemaal Claudine, en niet een kankerpatiënt.’  De Gentse Claudine Strijbol vertelt in een kort videoverhaal wat vakantie voor haar betekent. Ze vertelt over zingen, over plezier maken, over applaus krijgen en hoeveel deugd dat allemaal kan doen.

“Op vakantie ben ik helemaal Claudine, en niet een kankerpatiënt.”

Claudine participeert in de Gentse Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw (BMLIK). Daar werd ze aangemoedigd om deel te nemen aan een workshop digital stories, een initiatief van Vakantieparticipatie. Twee dagen later had ze tien nieuwe vrienden én de basis van een kort videoverhaal over haar vakantie-ervaringen. ‘Het heeft me deugd gedaan,’ zegt ze, ‘en wat ook fijn is: in de maanden nadien heb ik verschillende keren mijn verhaal mogen, kunnen én durven vertellen aan groepen mensen.’

Of we haar verhaal online mochten delen? Ze twijfelde. De digitale wereld is niet haar wereld. Maar ze merkte dat mensen blij werden wanneer ze haar verhaal vertelde. Ze ontdekte dat haar getuigenis van betekenis kan zijn voor lotgenoten. Daardoor durft Claudine de stap in de online-wereld nu wél te zetten.  Kijk je mee?

 

Over de videoverhalen
Claudine ging samen met Fanny, Jenneke, Marleen, Dirk, Rita, Carine, Hilde en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de voorbije en komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk alvast:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Goede stilte, slechte stilte'
'Vakantie is vrijheid durven nemen'
'Met niets heb je heel veel'
'Vakantie is mogelijkheden zoeken'

Claudine Strijbol

In gesprek met

Claudine Strijbol woont in Gent. Ze is lid van de Gentse Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw (BMLIK). Claudine is kankerpatiënte. De ene dag gaat het goed, de andere dag is moeilijk. Zingen houdt haar vrolijk en sterk. Vakantie is haar natuurmedicament.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 16 februari 2017 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |