Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal verhaal: Goede stilte, slechte stilte

In gesprek met Marleen Wauters | 9 februari 2017

Soms zijn er van die dagen, dat het stormt in je hoofd. Dat je je alleen voelt, dat je je opsluit en contact uit de weg gaat. ‘Dat zijn slechte stiltes’, zegt Marleen Wauters. Niemand ziet dan dat je het lastig hebt, en dat voelt eenzaam. Goede stilte vindt Marleen wanneer ze op vakantie gaat. De Priorij Bethanië in Loppem is haar deugddoende vakantieoase. ‘Ik leer het steeds beter: mijn eigen leven leiden, mijn eigen keuzes maken. En vakantie helpt me daarbij.’

Vakantie betekent voor Marleen tot rust komen en ontdekken wat ze nodig heeft op zich goed te voelen.  Ze schreef haar ervaring neer in een verhaal, zocht er passende foto’s bij en sprak haar tekst in. Omdat ze jou wil inspireren om even stil te staan: wat zijn jouw goede stiltes? Waar vind je ze? En wat doen ze met jou?

 

 

 

Over de videoverhalen
Marleen ging samen met Fanny, Jenneke, Claudine, Dirk, Rita, Carine, Hilde en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk alvast:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Vakantie is vrijheid durven nemen'
'Met niets heb je heel veel'
'Vakantie is mogelijkheden zoeken'

 

Marleen Wauters Mariahove

In gesprek met

Marleen Wauters (54) woont in Lokeren.

Marleen weet wat depressie is. ‘Ik zal altijd wel depressieve klachten blijven hebben’, zegt ze. Ze leerde de tekenen herkennen en zichzelf sturen om niet de dieperik in te gaan. Naar de schone dingen van het leven op zoek gaan hoort daarbij. Vriendschap is voor haar de essentie van het leven. En vakantie hoort bij het leven als eten en drinken. Om de vriendschap te ervaren en rust te vinden.

Ze wil het taboe rond zelfdoding en het stigma rond de psychiatrie helpen doorbreken door met haar verhaal naar buiten te blijven komen. ‘Ik ben de schaamte al lang voorbij’, zegt ze. ‘Depressie, Burn-out: het zijn de ziekten van de eeuw.’

Dit verhaal werd gepubliceerd op 9 februari 2017 in de categorie Vakantie.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |