Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal verhaal: Ga op reis, en ontdek jezelf

In gesprek met Dirk Vandewal | 17 maart 2017

Het leven had anders kunnen zijn voor Dirk Vandewal. Maar Dirk had pech. In 1996 zou hij afstuderen als opbouwwerker. In hetzelfde jaar kreeg zijn vader een ongeval en overleed. Dirks wereld stortte in. Ruim twintig jaar later laat het trauma diepe sporen na. Psychische kwetsbaarheid blijft bepalend voor wat wél en niet kan in zijn leven. Soms gaat het goed, soms is het allemaal moeilijk om te dragen.

Via De Brug, de Hasseltse vereniging waar armen het woord nemen, belandde Dirk op de tweedaagse workshop ‘digital storytelling’. Herinneringen aan vakanties, lang geleden, kwamen weer boven. Vakanties bij Pirlewiet, waar hij monitor kon zijn. Daar, in de natuur, ontdekte Dirk zijn creatieve kant. Spelen met vorm en kleur: het werd zijn uitlaatklep.

Vakantie produceert herinneringen. Beelden, geuren en emoties die we kunnen terugroepen als het even moeilijk gaat. Dirk vertelt over een dierbare vakantieherinnering. Kijk je mee?

 

 

Over de videoverhalen
Dirk ging samen met Fanny, Jenneke, Claudine, Patrick, Carine, Marleen, Hilde en Rita in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk ook:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Vakantie is vrijheid durven nemen'
'Met niets heb je heel veel'
'Vakantie is mogelijkheden zoeken'
'Vakantie is mijn natuurmedicament'
'Goede stilte, slechte stilte'
'Vakantie is oefenen in niet moeten'
'Samen met familie op vakantie'
'Music on, problems off'

Dirk Vandewal

In gesprek met

Dirk Vandewal (51) woont in Hasselt. Hij is vrijwilliger bij De Brug en werkt daar momenteel aan een initiatief rond armoede en zorg, dat kadert in de Erfgoeddag van 23 april 2017. Dirk wandelt veel, heeft een grote interesse in politiek en wil zelf mee een verschil maken. Milieu en armoede zijn thema’s die hem bijzonder boeien.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 17 maart 2017 in de categorie Leereffecten.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2024 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |