Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdekt: verborgen parels in eigen streek‏

In gesprek met Dertig Wielsbekenaren | 9 september 2014

Nog nét voor het einde van de schoolvakantie trokken dertig Wielsbekenaren een dag op uitstap naar Ronse en Oudenaarde. Lekker dichtbij. Met weinig reistijd blijft er heerlijk veel tijd over om te beleven, te ontdekken en te genieten. Jazeker: in je eigen achtertuin liggen ook tal van pareltjes te wachten om ontdekt te worden.

Belevenissen worden verhalen

OCMW-Wielsbeke organiseert elke zomervakantie een uitstap voor hun cliënten. Want een dagje uit verzet de gedachten, brengt mensen samen en biedt hen nieuwe ervaringen die zich verweven tot nieuwe verhalen. Verhalen die ze elkaar kunnen vertellen, herinneringen die ze samen kunnen ophalen, plezier dat ze kunnen herbeleven.

Van de ene verrassing in de andere

Waar de reis naartoe ging, bleef tot op het vertrekmoment een verrassing. Het giet zo’n prettig spannend sausje over de dag. Dat het regende – zoals het bijna de hele maand augustus heeft gedaan – was heel even jammer, maar dat gevoel verdampte al snel. Het regenprogramma was immers net zo leuk. Brood bakken en met pony’s rijden in de Ijsmolenhoeve, wandelen in het muziekbos, op bezoek naar het Museum voor Textiel of naar het Wielermuseum 'Centrum Ronde van Vlaanderen'. Samen uit, samen thuis en tussendoor een barbecue en samen iets drinken. Een heerlijke dag! 

 

Nog zoveel te zien in eigen buurt

Bij een kop koffie enkele dagen na de uitstap wisselen de reisgenoten hun verhalen en ideeën uit. Een mooie vakantiedag zonder urenlange reis kan perfect, vinden ze allemaal. Het helpt bovendien om de eigen omgeving met nieuwe ogen te gaan zien. En te ontdekken dat in Wielsbeke zelf, in Waregem, Harelbeke, Rumbeke, Wervik nog  veel moois te ontdekken valt. Wandelingen in bossen en langs de Leie, fietstochten, bankjes waar het heerlijk zitten is, zwembaden, treintjes, minigolfterreinen, visvijvers, speeltuinen, een paardenkwekerij  en een kinderboerderij. Ieders ideeën rijgen zich aaneen tot een aantrekkelijke lijst van ongekende mogelijkheden. Het verbaast. Het maakt blij. ‘Er is hier veel meer dan we dachten’, lachen ze.

"Je staat daar gewoonlijk niet zo bij stil, maar ook net achter je eigen achterdeur kan je heel veel leuke dingen beleven."

Kijk ook naar het videofragment, waarin de uitstappers zelf vertellen over hun dagje uit in eigen streek.

 

In gesprek met

Dertig Wielsbekenaren trokken een dag op uitstap in eigen streek. Een organisatie van OCMW Wielsbeke. In eigen streek valt nog veel te ontdekken, dat is wel het minste wat de uitstappers er nadien over vertelden.

Meer info over de uitstap-plekjes van de groep

Centrum Ronde van Vlaanderen
Textiel Museum Ronse
Muziekbos Ronse
Kinderboerderij de ijsmolenhoeve

Dit verhaal werd gepubliceerd op 9 september 2014 in de categorie Daguitstap.

Neergepend door

Griet Bouwen is nieuw(s)maker voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |