Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak tijd voor familievakantie

In gesprek met Claudia Mariën | 18 januari 2019

Claudia glundert van trots wanneer ze vertelt over haar twee kinderen die momenteel allebei van hun studentenleven aan het genieten zijn. Voor het eerst in jaren spreekt Claudia opnieuw over die memorabele vakantie naar Spanje van 16 jaar geleden. Levendige herinneringen komen naar boven, net zoals de grote liefde voor haar overleden moeder.

16 jaar … Zo lang is het geleden dat Claudia samen met haar moeder en twee jonge kinderen op vakantie was in Spanje. Het was haar moeder die aan de alarmbel trok en het initiatief nam om er met z’n allen even tussenuit te gaan.

Daar staan ze dan met z’n vieren. In het grof zand, kijkend naar één van de reddersbootjes dat op het blauwe water dobbert. Claudia komt helemaal tot rust door de stilte van het water … of is het nu juist de betoverende klank van aanmerende golven?

Op wandelafstand van de grillige kust, ligt het hotel waar de familie verblijft. Haar dochter van drie smeert Claudia’s rug in met een dikke laag zonnecrème terwijl haar zoon van zes alweer aan de rand van het zwembad staat. Ze voelt de verantwoordelijkheid op haar schouders en houdt de kinderen nauwlettend in de gaten. Een blikje Red Bull geeft haar iedere namiddag opnieuw een hoop energie.

"Nu weet ik dat het best oké is om tijd te maken voor vakantie én voor elkaar." - Claudia

Het zijn kleine dingen die Claudia gelukkig maken. Haar kinderen genieten van hun eerste vliegreis en Claudia’s zoon is zeer verrast wanneer hij plots eten voorgeschoteld krijgt op het vliegtuig. Hij is zodanig onder de indruk dat hij zelfs het bestek in zijn broekzak steekt om mee naar huis te nemen als herinnering.

'Deze reis heeft mijn inzicht in het belang van quality time met familie versterkt. Nu weet ik dat het best oké is om tijd te maken voor vakantie én voor elkaar. Iedereen voelt af en toe eens de behoefte om de vertrouwde omgeving in te ruilen voor een zonnige bestemming, even ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ik wil dolgraag nog eens met mijn twee kinderen op reis. Tijdsgebrek doet ons telkens de das om. Het is gewoon een kwestie van een moment te prikken. Als je op reis kan, ga dan en stel niet uit.'

Claudia Mariën

In gesprek met

Claudia is vrijwilligster bij het lokaal dienstencentrum De Wimilingen en Rap op Stap kantoor in Wommelgem. Ze is graag in de weer en onder de mensen. Claudia is mama van twee studerende kinderen en een poezenmoeder van drie katten.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 18 januari 2019 in de categorie Gezinsuitstap.

Eva Vinckier

Neergepend door

Eva Vynckier is vakantiebemiddelaar bij Iedereen Verdient Vakantie. Samen met haar collega’s probeert ze vakanties en daguitstappen mogelijk te maken voor mensen die anders niet zo gemakkelijk zouden vertrekken. Ze is overtuigd van de positieve effecten van vakantie en wil dat iedereen deze kan ervaren.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |