Overslaan en naar de inhoud gaan

LUISTERVERHAAL Dorpeltrekking: een instant vakantiegevoel

In gesprek met Hannelore Herreman | 25 april 2020

Kan het vakantiegevoel zich al in je hart nestelen van zodra je thuis de drempel oversteekt? Kan je die nieuwsgierige blik die bij vakantie hoort ook dicht bij huis beleven? Het kan. Met een dorpeltrekking, een idee van Iedereen Verdient Vakantie. De dorpeltrekking is simpel, makkelijk en binnen ieders bereik: doe je stapschoenen aan, trek de voordeur dicht en ga op avontuur in eigen buurt. Lang voor we ooit van Corona hoorden, ontwikkelden Hannelore Herreman en haar collega’s van Iedereen Verdient Vakantie dit idee. Nu eropuit trekken ver van huis geen optie is, is de dorpeltrekking een geschenk uit de hemel.

Verhalenmaker Eva De Groote ging op pad met haar jongste dochter. Ze sprak ook met twee hulpverleners die proberen om gezinnen zo goed mogelijk bij te staan in deze bizarre tijd. Een dorpeltrekking blijkt voor hen een welkom geschenk.

Luister naar het verhaal:
 

Iedereen Verdient Vakantie · Dorpeltrekking - Ontdekkingtroef

 

De mensen in het verhaal:

Noor Labeau is verbonden aan Fiola vzw, een Oost-Vlaamse koepel die deskundige ondersteuning op maat biedt voor personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk.

Nele Berden is thuisbegeleidster bij HANA, dat is de Dienst Ambulante Begeleiding van vzw STIJN in Zonhoven.

 

Headerfoto: Ben Kerckx via Pixabay
Hannelore Herreman

In gesprek met

Hannelore Herreman is verbonden aan Iedereen Verdient Vakantie. Ze ontwikkelde de dorpeltrekking samen met haar collega’s en een schare enthousiaste vrijwilligers.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 25 april 2020 in de categorie Gratis.

Eva De Groote

Neergepend door

Eva De Groote dwaalt nieuwsgierig rond om mensen te ontmoeten en kleine verwonderingen in woorden te vatten. Met een voorgeschiedenis als organisator in de kunsten is ze vandaag onafhankelijk aan de slag als romanschrijver en verhalenvinder. 

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |