Overslaan en naar de inhoud gaan

Gents uitbater stelt hostel graag open als vakantiehuis voor groepen‏

In gesprek met Seppe Vandeweerdt | 9 december 2014

Aan de Gentse Sint Michielsbrug, in de schaduw van de Sint-Niklaaskerk en pal tegen de beroemde Korenlei ligt Hostel Uppelink. Uppelink is een initiatief van jonge durvers Seppe Vandeweerdt en Tine Cant, een ondernemend koppel dat aanspreekbaar wil zijn op maatschappelijk engagement. En dus zoeken ze actief naar manieren om hun hostel ook als vakantiehuis voor groepen ter beschikking te stellen. ‘Want op die manier kunnen de verblijfskosten flink omlaag, en wordt vakantie middenin het boeiende Gent ook voor mensen met een beperkt inkomen bereikbaar,’ zegt Seppe.

Straffe plek, hoge waardering van gasten

Vakantie beleven in hostel Uppelink betekent logeren, ontbijten en verwijlen in het op twee na oudste pand van Gent. Het is gebouwd rond 1200 en doorheen de geschiedenis meermaals van functie en uitzicht veranderd. De huidige gevel dateert uit de 17de eeuw. De schitterende houten lambriseringen zijn van net voor de wereldtentoonstelling  van 1913. Gasten ontbijten er met het zicht op de Graslei, het majestueuze postgebouw en de torens van de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Middenin het volle leven van een van Vlaanderens schoonste steden. Uppelink krijgt van zijn gasten de allerhoogste waarderingen op de internationale reiswebsite Tripadvisor.com.

Uppelink ligt aan de Graslei, in de nabijheid van Gents wereldberoemde historische patrimonium.

 

Citytrip bereikbaar maken voor mensen met beperkt inkomen

Verblijven in hartje Gent is goed voor dagenlang slenterplezier langsheen geschiedenis, schoonheid en moderniteit. Die vakantiebeleving wil uitbater Seppe Vandeweerdt ook gunnen aan mensen met een beperkt budget. Enkele groepjes vonden via een boeking bij Vakantieparticipatie al de weg naar Uppelink. Maar er zit meer in, vindt Seppe. En dus broedt hij op een aantrekkelijk aanbod voor groepen.

Reizen in groep kan kosten voor verblijf flink drukken

‘Overnachten in een hostel of jeugdherberg is al best goedkoop. En dat kan nog een flink stuk naar beneden, als we onze accommodatie kunnen openstellen voor vakantiegangers die in groep de stad willen bezoeken. Meestal hebben die groepen hun eigen begeleiders, waardoor wij kunnen knippen in de tijd die we aan onthaal en informatie moeten besteden. Als gasten bovendien zelf mee instaan voor het ontbijt en afwas, kunnen we ook daar nog kosten weghalen. En dan wordt verblijven in ons hostel voor groepen financieel nog aantrekkelijker dan het nu al is.’

Programma’s bedenken in partnerschap

Seppe ziet twee mogelijkheden: ofwel gebruikt een grotere groep de volledige accommodatie, ofwel puzzelt hij een verblijf ineen voor verschillende kleinere groepen die tegelijkertijd het gastenverblijf bevolken. Hij wil samen met organisatoren van groepsvakanties nadenken over leuke en betaalbare programma’s en combinaties van groepen. Op maat van de interesses van vakantiegangers, hun behoefte aan ondersteuning en hun budget. Want –ook al is een citytrip vaak niet goedkoop, met een beetje creativiteit zijn er tal van leuke ontdekkingen te doen in Gent.

"Geld is geen doel op zich. Het is een middel om ons uit te leven."  

Voor organisatoren van groepsvakanties wordt hierdoor  een bijzonder verblijf in een uniek pand op een schitterende locatie mogelijk. In een gastvrije, familiale en ontspannen sfeer. Voor Hostel Uppelink zit de meerwaarde in het plezier om zoveel mogelijk gasten de kans te geven in hun accommodatie en in Gent te verblijven. Bovendien:  elke benutte slaapplaats helpt om de onderneming rendabel te houden en te blijven investeren in de verdere ontwikkeling ervan. 'Geld is voor ons geen doel op zich. Het is een middel om ons uit te leven', lacht Seppe.

Meer weten?

De rijke geschiedenis van het gebouw waarin het Hostel is ondergebracht, is bijzonder inspirerend. Je waant je een schakel in een lange historiek, verbonden met wereldburgers als Erasmus, Koning Filips II en de Graaf van Egmont, die ooit persoonlijk aanwezig waren in dit pand.
Seppe kijkt uit naar enthousiastelingen die groepsvakanties opzetten voor mensen in armoede, om samen een onvergetelijke Gentse stadsvakantie te bedenken en uit te zoeken hoe het Hostel dan de rol van comfortabel vakantiehuis kan opnemen. Wie zin heeft om daar wat mee te doen, kan Seppe rechtstreeks contacteren. Zijn contactgegevens zijn vindbaar via www.hosteluppelink.com/nl

In gesprek met

Seppe Vandeweerdt is - samen met zijn partner Tine Cant - initiatiefnemer en uitbater van Hostel Uppelink. Hij ziet zichzelf als maatschappelijk verantwoord ondernemer: hij maakt ethische keuzes in zijn aanbod en uitbating, en kiest ervoor om gasten aan te trekken voor wie een open geest en solidariteit belangrijke waarden zijn.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 9 december 2014 in de categorie Mvo.

Neergepend door

Griet Bouwen is nieuw(s)maker voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |