Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitaal verhaal: Samen met familie op vakantie

In gesprek met Rita Marx | 2 maart 2017

Vier beroertes op rij. Vrienden die plots stierven. Rita Marx ging door een donkere tijd. Ze blijft worstelen met een lijf dat bijna altijd pijn doet en een hart dat verlangt naar de tijd waarin ze wél nog alles kon. ‘Ik heb hartzeer dat ik niet alles meer kan. Ik moet nog leren wat ik wel nog aankan. En dat is verdorie moeilijk.’ Samenzijn met de mensen de De Brug, een vereniging in Hasselt voor mensen die het niet al te breed hebben, helpt. Samen met vrienden van de vereniging gaat Rita op uitstapjes en spaart ze voor een échte vakantie, naar Spanje.

‘Ik geniet nog het meest als ik mijn familie kan meenemen op vakantie’, zegt Rita. Haar zoon en schoondochter en twee kleinkinderen bij haar hebben, het is haar grootste wens. Rita’s ogen worden vochtig als ze het uitspreekt. Doorheen het verdriet wordt de hoop zichtbaar in een glimlach. ‘Ja, die gedachte geeft me hoop’, zegt ze. In dit korte videoverhaal getuigt Rita er zelf over.

 

 

Over de videoverhalen
Rita ging samen met Fanny, Jenneke, Claudine, Dirk, Carine, Marleen, Hilde en Patrick in op de uitnodiging van Vakantieparticipatie om hun vakantie-ervaringen te vertellen via een ‘digital story’. Lees hier meer over de workshop. In hun persoonlijk videoverhaal vertellen ze met eigen stem wat vakantie voor hen betekent. De videoverhalen delen we in de loop van de komende weken op www.iedereenverdientvakantie.be en via het Youtube-kanaal van Steunpunt Vakantieparticipatie, Toerisme Vlaanderen.

Bekijk ook:
‘Vakantiegangers doen oproep aan hulpverleners en beleid’
'Vakantie is vrijheid durven nemen'
'Met niets heb je heel veel'
'Vakantie is mogelijkheden zoeken'
'Vakantie is mijn natuurmedicament'
'Goede stilte, slechte stilte'
'Vakantie is oefenen in niet moeten'

Rita Marx

In gesprek met

Rita Marx woont in Hasselt. Ze is lid van De Brug, de Hasseltse vereniging waar armen het woord nemen. Daar vond ze een dierbare vriendengroep. Rita heeft twee kleinkinderen waar ze bijzonder trots op is.  

Dit verhaal werd gepubliceerd op 2 maart 2017 in de categorie Gezinsuitstap.

Neergepend door

Griet Bouwen is Storyweaver voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |