Overslaan en naar de inhoud gaan

Center Parcs De Vossemeren engageert zich voor mensen in armoede

In gesprek met Paul Janssen | 24 juni 2014

Het Lommelse vakantiepark De Vossemeren versterkt sinds dit jaar het verblijfsaanbod van Vakantieparticipatie. Mensen met een beperkt budget kunnen aan kortingstarieven genieten van een verblijf in dit unieke vakantiedorp. De Vossemeren is het eerste vakantiepark van de Center Parcs groep dat aansluit bij Steunpunt Vakantieparticipatie. Park Sales Manager Paul Janssen ziet het als een boeiend experiment. Hij hoopt dat de resultaten een inspiratiebron zullen worden voor de andere Center Parcs vakantieparken.

Win-win-win

Paul Janssen ziet het partnerschap met Vakantieparticipatie als een meerwaarde voor alle betrokkenen. Vakantieparticipatie krijgt er een interessant aanbod bij. Het hotel en de cottages worden financieel toegankelijker voor vakantiegangers met een beperkt budget. En vakantiepark De Vossemeren realiseert een zakelijke meerwaarde.

"Natuurlijk hopen we ook dat de samenwerking met Vakantieparticipatie zich vertaalt in een betere bezettingsgraad van onze accommodatie"

- Paul Janssen

Goedkoper boeken, goedkoper verblijven

Mensen met een beperkt budget boeken hun vakantie via hun sociale organisatie, een Rap op Stap kantoor of rechtstreeks via Vakantieparticipatie. De boekingsmedewerkers van Vakantieparticipatie checken de beschikbaarheid bij de salesafdeling van De Vossemeren en maken de boeking rond. 'Boekingen voor een vakantieverblijf bij Center Parcs verlopen in principe altijd via ons call-centrum. Door de boekingen voor vakantieparticipatie op onze eigen dienst te behandelen, besparen we op die kosten. Die besparing kunnen we direct omzetten in een korting voor de vakantiegangers', zegt Paul.

Gastvrijheid zonder onderscheid

Of vakantiegangers via Vakantieparticipatie een 'speciale behandeling' krijgen? 'Helemaal niet, zegt Paul's collega Nathalie Beysen. Behalve wij van de salesafdeling weet niemand dat het om een reservering via vakantieparticipatie gaat. Ook de onthaalmedewerkers weten daar niet van. We vinden dat niet nodig. We willen iedereen op dezelfde gastvrije manier benaderen.’

Nathalie Beysen
 

Vraag groeit 

Nu al blijkt dat het aanbod goed onthaald wordt bij de vakantiegangers. Sinds het verschijnen van de vakantiegids boekte Vakantieparticipatie ruim twintig meerdaagse verblijven in het Lommelse vakantiepark. Vorig jaar halveerde De Vossemeren al de toegangsprijs voor een daguitstap naar het subtropisch zwemparadijs en het kinderparadijs Discovery Bay. Ruim 1200 mensen maakten daar inmiddels gebruik van.

Inspiratiebron voor Center Parcs groep

Paul kan dus met reden trots zijn op de groeiende samenwerking tussen De Vossemeren en Vakantieparticipatie. ‘We zien het als een experiment. Laat ons nu maar eerst goede resultaten opbouwen in De Vossemeren, dan ontstaan er zeker kansen om het initiatief later uit te breiden tot andere vakantieparken in de Center Parcs groep’, besluit Paul.

Net voor de zomervakantie werden drie sociale organisaties samen met hun vakantiegangers door Paul en Nathalie ontvangen voor een rondleiding en een openhartig gesprek. Lees hier binnenkort wat die ontmoeting aan tips en inzichten opleverde.

Paul Janssen

In gesprek met

Paul Janssen is Park Sales Manager in De Vossemeren, een vakantiepark van de Center Parcs groep. Onder zijn impuls sloot dit in Lommel gelegen park aan bij Steunpunt Vakantieparticipatie. Paul ziet het als een experiment en hoopt dat de resultaten een inspiratiebron voor de andere Center Parks Vakantieparken worden.

Dit verhaal werd gepubliceerd op 24 juni 2014 in de categorie Daguitstap.

Neergepend door

Griet Bouwen is nieuw(s)maker voor het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Ze houdt van een hartelijk gesprek en stelt graag vragen die een verschil maken. Heb je zelf een verhaal dat je graag deelt? Contacteer onze redactie en zet je verhaal kracht bij.

Copyright © 2021 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |