Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Ouderen" (11)

Ik spreek met Elisa af op een plek die we achteraf als ideaal beeld bij haar verhaal zien.

Taal benoemt niet alleen onze wereld, ze geeft ook richting aan ons handelen en betekenis aan onze ervaringen. Zo gezien, is de keuze van onze woorden niet vrijblijvend.

Als Anna en Jeanne thuiskomen van hun vakantie hebben ze steevast de indruk dat ze een heel stuk jonger zijn geworden. Anna is 82, Jeanne 72.

Adriana Estrada, professor aan de Universidad de Monterrey in Mexico, deed onderzoek naar de effecten van vakantie op senioren. Haar besluit? Vakantie verandert je leven.

Welkom in Woonzorgcentrum De Weister. Het is maandagnamiddag, zo rond koffietijd. Patrick Laevens schuift aan tafel in één van de drie leefgroepen. Patrick is dementiereferent.

Gepersonaliseerde zorg, het is hét uitgangspunt van dementiereferent Patrick Laevens. Niet de regels, niet de werkorganisatie, niet de structuur staan voorop.

‘Celebrate the possible’, zegt Jan Goddaer, directeur van woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke. Zijn filosofie is heerlijk eenvoudig.

Senioren van de Gentse lokale dienstencentra De Thuishaven, De Knoop en De Regenboog krijgen ruim tien keer per jaar de kans om een daguitstap te beleven.

Alzheimer. Wrede, sluipende, slopende ziekte. Langgerekt verlies. Wat gisteren nog kon, lukt vandaag niet meer. Wat morgen brengt, is vandaag onzeker. Alleen ‘nu’ doet ertoe.

Marc Desmet en Mieke Boeckx begeleiden actieve vakanties voor Okra, de Christelijke beweging voor gepensioneerden. In maart staat een skivakantie op het programma.

Pagina's

Copyright © 2022 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |