Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Groeien" (26)

Openbloeien is terug jezelf zijn, je gevoel laten spreken, vrij zijn in je geest, zegt Eliza. Eliza is 18 en komt mee werken op de Gooikenshoeve, een zorgboerderij in Evergem.

Heb je tijdens je wandelingen of dorpeltrekking ook al gemerkt hoe de lente zich zo mooi toont? Geniet ook jij van de geur van bloesems? Word je rustig van een mooi ingezaaide akker?

Genezen. Het woord verwijst naar het Griekse nósos: thuiskomen, iets gelukkig doorstaan en naar neomai: terugkeren. Iemand die bezig is te genezen, is onderweg naar huis.

Na een collectief ontslag en als kersverse mama zag Cathy Camertijn zichzelf op een kruispunt staan: een nieuwe job zoeken of toch voluit kiezen voor haar eigen dromen.

Binnenkort is er Iedereen Verdient Stilte, een reflectienamiddag waar vakantieliefhebbers ervaringen uitwisselen over de weldaad van verstilling en stilte.

Rouw laat zich niet vangen in vastomlijnde timings of processen. Toch is dat wat men vaak lijkt te verwachten van iemand als die met verlies te maken krijgt.

Een zomerochtend in 2018. In vakantiepark Erperheide in Peer valt een streepje licht in de slaapkamer van een bungalow. Erik wordt wakker. De plek waar Carina sliep is leeg.

Liesbet Joris, moeder van 3 zonen, is de bezieler van ResetT VZW. Ze biedt met haar organisatie ‘time out’ en ‘back to basics’ tochten aan voor bijzondere mensen.

Hoe kunnen we de wereld van morgen dromen door bij onszelf te beginnen? ‘Piucha’ zal daarbij helpen, zegt Chief Benki Piyako Ashaninka.

‘Abdijen trekken mij wel aan. Paters en zusters hebben alles achtergelaten om in gemeenschap te leven en daar voor elkaar iets te betekenen.

Pagina's

Copyright © 2022 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |