Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle verhalen in de Categorie "Armoede" (60)

Terwijl het buiten grauw en grijs weer is, regent het in het Genkse ontmoetingshuis De Sfeer begroetingen en grapjes. Hier worden kranten gelezen en zorgen gedeeld.

Op maandagavond is lokaal dienstencentrum De Meer in Vilvoorde de verzamelplek voor vzw (W)arm-kracht. De zomerse avondzon zet de ontmoetingsruimte in een warme gloed.

‘Hoop heeft twee mooie dochters. Hun namen zijn Woede en Moed.’ Zei Augustinus heel lang geleden.

Wie ben jij? Het lijkt een eenvoudige vraag. En toch: de wie-ben-jij vraag is in onze samenleving overschaduwd door het hier-ben-ik statement.

‘Ik neem je graag mee naar 1998. Februari, putteke winter zoals ze zeggen. Ik worstelde toen al met de ziekte van Crohn.

Het begon allemaal met een weggeefwinkel bij hen thuis, zo’n vijf jaar geleden. Intussen runnen Rachel Smits en Filip Zwerts sinds een jaar welzijnsschakel ‘t Opstapje in Halen.

Tien jaar geleden stapte Angelino Meuleman aarzelend Uzeplekke binnen. Vandaag is hij er voorzitter van de raad van bestuur. Uzeplekke is een ontmoetingsplek voor mensen in armoede.

Zorghotel De Ceder in het landelijke Deinze staat volop in de steigers. Er wordt een heus zorgdorp gebouwd, met permanente woningen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Mijn trein had vertraging en ik stapte aan de late kant de prachtige Koninklijke musea voor Schone Kunsten binnen.

‘Het mooiste stukje van mijn werk is het nabije contact met onze vrijwilligers’, zegt Arwa Zarraa.

Pagina's

Copyright © 2020 Steunpunt vakantieparticipatie | Disclaimer | Privacy |